Back to top

Lliurament dels Premis Projecta’t de la Diputació de Girona

Lliurament dels Premis Projecta’t de la Diputació de Girona

La Diputació de Girona convoca, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, la primera edició dels Premis Projecta’t, una iniciativa de suport a les empreses que s’emmarca en el programa d’emprenedoria Co-Creix i que rep el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El Servei de Promoció Econòmica, té previst convocar-ne la segona edició al llarg del primer trimestre del 2020.

En aquesta primera convocatòria s’han premiat deu empreses gironines constituïdes en els darrers tres anys. Les empreses són: Sücs; De Pis en Pis; Troncsijocs-Estructures de Fusta; Videogir Agència de Comunicació Audiovisual; Ligh-Think Lab; Imbrica; Roser Martínez, Joieria Creativa; Pineda Visuals; La Malla-Consultoria Social, i NIUDA, Psicologia per a la Salut Emocional.

A l’acte de lliurament han assistit el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el vicepresident Pau Presas; el diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps, i la cap del Servei de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Helga Nuell. També hi han assistit Martí Terés, regidor de Sostenibilitat i Participació de l’Ajuntament de Girona; Immaculada Colom, alcaldessa de Tossa de Mar; Sílvia Llach, vicerectora de Territori i Compromís Social; Gemma Coll, tresorera de la Cambra de Comerç de Girona i sòcia directora de CINC; Ferran Rodero, delegat d’ACCIÓ a Girona de la Generalitat de Catalunya; Xavier Casas, secretari general de la UGT a les comarques gironines, a més dels premiats.

Els Premis Projecta’t s’han dirigit a empreses i treballadors autònoms amb una antiguitat màxima de tres anys, amb domicili fiscal i centre de treball a la demarcació de Girona i amb un alt potencial de creixement. S’han premiat un màxim de deu projectes empresarials.

La finalitat de Projecta’t és impulsar els projectes empresarials de la demarcació de Girona, posant a l’abast dels equips guanyadors un ventall d’experts que els ofereixin suport i assessorament personalitzat i donant visibilitat i reconeixement als projectes empresarials participants.

Els premis que es lliuren consisteixen en sis mesos d’assessorament personalitzat a cada empresa guanyadora, per part d’un mentor o mentora acreditat per ACCIÓ.

Segons Helga Nuell, cap del Servei de Promoció Econòmica, «avui els guanyadors iniciaran un procés que els ha de portar a fer una diagnosi de l’empresa, en la qual es detectaran les necessitats i es marcaran els objectius a assolir. Tindran fins a sis mesos per concretar el pla de treball que els ajudarà a impulsar la seva empresa i comptaran amb el suport d’experts que els orientaran en les seves decisions».

En acabar els sis mesos d’assessorament, es farà una jornada de treball en xarxa (networking) a la qual assistiran tots els participants del programa i diverses entitats col·laboradores. Aquesta sessió servirà perquè els participants puguin compartir experiències.

En l’obertura de l’acte, el vicepresident Pau Presas ha remarcat que «Aquest és un premi que, a la inversa que la majoria, un cop rebut implica que s’ha de començar a treballar de valent per justificar-lo. És hora doncs, que tots ens posem a treballar –encara més- perquè l’any vinent, quan convoquem la segona edició dels Premis Projecta’t, tots hàgim pogut fer realitat els nostres objectius i anhels».

El president Miquel Noguer ha destacat en el tancament de l’acte que «Catalunya és un país de tradició i vocació emprenedora. Al llarg de la nostra història hem comptat amb homes i dones capaços de generar nous negocis en tots els sectors, que han contribuït al desenvolupament econòmic del país fins a convertir-lo en un dels territoris més dinàmics del sud d’Europa. En aquest marc, Girona és especialment emprenedora: a les comarques gironines, tots sabem que la petita i mitjana empresa és el motor del nostre territori.».

Per a més informació:

http://promoeco.ddgi.cat/premis-projectat/