Back to top

Informe territorial de la demarcació de Girona

Informe territorial de la demarcació de Girona

L’estudi presenta les principals magnituds econòmiques de les comarques gironines, n’explica l’evolució durant el 2019 i dedica exclusivament un apartat a l’impacte socioeconòmic de la crisi sanitària i econòmica derivada de la COVID-19 durant el 2020

El Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, seguint en la línia de publicar estudis que ofereixin al territori eines i recursos que permetin radiografiar la situació socioeconòmica i que siguin útils per a l’enfortiment i la dinamització de les seves economies locals, ha presentat la primera edició de l’Informe territorial de la demarcació de Girona.

L’objectiu de la publicació és presentar les principals magnituds econòmiques de les comarques gironines i explicar-ne l’evolució al llarg de l’any 2019. La publicació d’aquest estudi arriba sota un context global marcat per la situació de pandèmia declarada per l’Organització Mundial de la Salut el març de 2020 i les dures conseqüències sanitàries i econòmiques que se n’han derivat.

Amb motiu d’aquesta situació conjuntural excepcional, l’estudi dedica un apartat exclusivament a l’impacte socioeconòmic de la crisi sanitària i econòmica actuals, a través de l’anàlisi del mercat de treball i el teixit empresarial a la demarcació, les comarques i els municipis de Girona.

Aquest monogràfic especial ofereix dades socioeconòmiques del tercer trimestre de l’any 2020 per analitzar-les comparativament amb les dades anteriors a l’arribada de la pandèmia. La crisi econòmica ocasionada per la paràlisi de gran part de l’activitat econòmica durant el segon i el tercer trimestre de l’any 2020 arran de la pandèmia originada per la COVID-19 ha motivat la necessitat de disposar d’informació actualitzada i la generació d’aquest monogràfic.

 

Us podeu descarregar la documentació en els següents enllaços:

Informe territorial de la demarcació de Girona 2020

Resum executiu de l’informe territorial 2020