Back to top

Els nou mercats de la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona et recomanen productes amb el cor

Els nou mercats de la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona et recomanen productes amb el cor

Del 17 al 30 de maig tindrà lloc la campanya «Estimo el meu mercat» als mercats sedentaris de les comarques gironines amb el suport de la Diputació de Girona

Amb el missatge «T’ho recomanem de tot cor», els mercats animen els clients a buscar els productes seleccionats i a seguir les recomanacions dels experts de cada parada de mercat

 

Per quart any consecutiu els nou mercats de la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona (XMSG) formaran part de la Setmana Internacional dels Mercats amb la campanya «Estimo el meu mercat», que organitzen conjuntament amb la Diputació de Girona.  Enguany l’objectiu és buscar els productes seleccionats i seguir les recomanacions dels experts dels mercats.

Del 17 al 30 de maig els paradistes dels mercats sedentaris de Girona, Lloret, Olot, Palafrugell, Palamós, Portbou, Roses, Salt i Sant Feliu de Guíxols recomanaran productes saludables, sostenibles, de temporada i de proximitat amb l’objectiu d’ajudar els usuaris a tenir cura de la seva nutrició i del medi ambient, així com a dur a terme una compra responsable.

Cara paradista acompanyarà els seus clients des del cor recomanant-los diversos productes que estaran destacats amb un distintiu de la campanya. Els productes aniran canviant durant les dues setmanes que durarà la iniciativa. A més, se sortejaran lots sostenibles i de proximitat.

El lema d’aquesta edició de 2021 continuarà sent «Compra responsable, compra sostenible», atès que es vol seguir posant l’èmfasi en la sostenibilitat promovent la compra responsable i sostenible.

Quan es compra de manera responsable es fa pensant en un interès que va més enllà del propi i que té en compte tant l’acte de compra present com, sobretot, el futur de les noves generacions i la sostenibilitat del planeta.

La compra de proximitat, als mercats locals, és una compra responsable, de producte fresc de petits productors i comerciants, que ofereixen cada dia el millor en benefici de la salut i la seguretat de les persones.

Què és la campanya «Estimo el meu mercat»?

«Love Your Local Market» (‘estima el teu mercat’) és una campanya internacional que es va iniciar l’any 2014 amb la finalitat de donar rellevància als mercats com a espais de modernitat, d’intercanvi i amb una oferta de qualitat. El mercat és un circuit de distribució curt i, a la vegada, un espai de relacions socials al municipi.

La campanya busca involucrar el nombre d’actors més gran possible per posar en marxa accions que impactin la població, que donin a conèixer el dinamisme dels mercats i que facin que els consumidors en parlin.

L’objectiu és donar a conèixer allò que dona valor als mercats, com ara la lluita contra el malbaratament alimentari o la promoció del consum responsable de productes de proximitat i de temporada.

Per a més informació, adreceu-vos als diferents mercats que hi participen:

Mercat del Lleó de Girona
www.mercatlleo.cat
info@mercatlleo.cat

Mercat de Lloret
Tel. 972 361 912
www.lloret.cat

Mercat d’Olot
Tel. 972 260 152 / Ext. 3
www.mercatdolot.cat
olotmercat@gmail.com

Mercat de Palafrugell
Tel. 972 611 820
ipep@palafrugell.cat

Mercat de Palamós
Tel. 630 379 461
mercatmunicipalpalamos@gmail.com

Mercat de Portbou
Tel.972 390 284
portbou@portbou.cat

Mercat de Roses
Promoció Econòmica
Tel. 972 152 521
mercatderoses@gmail.com

Mercat de Salt
Tel. 972 233 826
mercatdesalt@gmail.com

Mercat de Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 327 033
promocioeconomica@guixols.cat
https://mercatguixols.com