Back to top

Els mercats: motors econòmics seductors

Els mercats: motors econòmics seductors

El proper 20 de novembre, el Palau de Congressos acollirà la III Jornada de Mercats Sedentaris de Girona, que organitza la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona, formada pels ajuntaments i les associacions dels nou mercats municipals de la demarcació i la Diputació de Girona.

Aquest any es vol remarcar el paper que té el mercat; la necessitat d’alimentar i d’alimentar-se de les persones que hi compren, però sobretot de tota la ciutadania dels municipis on conviu. Els mercats són locomotores comercials, però també espais essencials a l’hora de transmetre valors, perquè donen visibilitat a productors locals, reben les escoles i els informen sobre els productes de temporada, s’afegeixen a les campanyes solidàries dels municipis i, de forma molt particular, recomanen productes i elaboracions als seus clients.
Són, sobretot, espais humans plens de vivències i capaços generar grans transformacions. Per això, aquesta jornada servirà per informar i facilitar estratègies a paradistes i tècnics, perquè puguin enfocar els model de futur i continuar seduint els visitants del mercat.

Estructura de la Jornada

La Jornada començarà a les 17.30 hores amb una presentació a càrrec de Josep Antoni Frias Molina, diputat de Promoció Econòmica. Seguidament, Nadia Fava i Romà Garrido, del grup de recerca Arquitectura i Territori, de la UdG, presentaran la comunicació “Recorreguts i perspectives dels mercats sedentaris de la província de Girona”, en la qual parlaran, dins el marc del projecte de recerca sobre els mercats, sobre la importància que han tingut els mercats per al desenvolupament socioeconòmic dels territoris.
A continuació, es plantejarà en una taula rodona si els models de mercat són necessaris, com s’han desenvolupat en alguns municipis, amb quines dificultats s’han trobat els paradistes i, el més important, si aquests models incrementen les vendes.

La taula rodona estarà composta per Òscar Ubide, gerent de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria (recentment, el Mercat de la Boqueria va rebre el premi al millor mercat del món per la CNN); Joan Fibla, tècnic de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que parlarà del mercat vell de Pere San, un mercat en plena davallada que va convertir-se en un mercat gastronòmic de moda, i Oriol Cesena, director del postgrau en Gestió d’Espais Comercials Urbans de la UdG, autor de diversos estudis sobre mercats, tant a l’àmbit barceloní com gironí, que parlarà de la necessitat de tenir un model de mercat.

Clourà la Jornada la conferència “L’èxit de la venda. Parlar sense paraules”, de José Hermida, expert en comunicació, que parlarà sobre com seduir l’interlocutor i potenciar les vendes. Hermida és fundador i col•laborador habitual de la revista Emprendedores. Coopera habitualment amb els informatius d’Antena 3 com a expert en comunicació no verbal. Va participar al programa Singulars de TV3.

La jornada serà conduïda per Josep Campmajó, empresari i escriptor molt reconegut a les terres gironines, tant per la seva visió empresarial com pel seu recorregut professional.

Finalment hi haurà un sopar-tast de productes amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel•lent. Aquest segell té l’objectiu d’impulsar, fomentar i difondre en l’àmbit estatal i internacional els productes agroalimentaris gironins de la més alta qualitat.

El tast estarà conduït per Pep Nogué, cuiner, gastrònom i divulgador del producte Girona Excel•lent.

Us en podeu descarregar el programa a:

http://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/jornades

Les inscripcions a la Jornada es poden fer a: http://tiny.cc/mercatsgirona2017

Per a qualsevol consulta podeu enviar un correu electrònic a l’adreça: mercats@ddgi.cat