23 maig Reempresa i la Diputació de Girona eviten el tancament de 135 empreses a la demarcació des del 2013
El mercat de compravenda de negocis de Catalunya disposa actualment de punts d’atenció als ajuntaments de Banyoles, Figueres, Girona, Olot, Palafrugell, Puigcerdà, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Vulpellac i als consells comarcals del Gironès i el Baix Empordà.
El 32 % de les actuacions d’èxit en empreses han tingut lloc a la comarca de la Selva, seguida del Ripollès (23 %), l’Alt Empordà (10 %) i la Garrotxa (10 %).
El Centre de Reempresa de Catalunya i la Diputació de Girona han renovat el seu conveni de col·laboració fins al 2023 per seguir acostant la compravenda de negocis a un total de 12 punts d’atenció en el conjunt de les comarques gironines. Amb el programa Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació, les persones que volen comprar o vendre un negoci en funcionament reben acompanyament gratuït per fer-ho amb totes les garanties.
La Cecot, Autoocupació i la Diputació de Girona treballen juntes des del 2013 amb l’objectiu d’evitar el tancament d’empreses viables i la destrucció d’ocupació al territori, fomentant la compravenda d’empreses com una via d’emprenedoria i de creixement empresarial.
Des de llavors, Reempresa ha evitat el tancament de més de 135 empreses a la demarcació que han generat una inversió induïda de més de 5,7 milions d’euros i que han permès salvaguardar més de 330 llocs de treball a les comarques gironines. D’aquestes, un 43 % han estat empreses del sector hostaler, un 28 % del sector del comerç, un 20 % del sector serveis, un 6 % del sector de la indústria i el 3 % restant del sector de la construcció o el sector agropecuari.
Per comarques, la Selva és la comarca que més negocis ha mantingut en funcionament a través del programa Reempresa. Concretament, el 32 % dels casos d’èxit d’aquest programa han tingut lloc en aquesta comarca, seguida del Ripollès amb el 23 %, l’Alt Empordà i la Garrotxa amb el 10 %, la Cerdanya amb el 8 %, el Baix Empordà i el Gironès amb el 7 % i el Pla de l’Estany amb el 4 % del total d’empreses que s’han reprès amb èxit.
El Tot Dolç, una botiga de llaminadures, regals i productes de celebracions com aniversaris o comunions, és un dels casos d’èxit més recents del programa a la demarcació de Girona. Fa uns mesos, Glòria López va passar el testimoni del seu negoci a Elisenda Ferrús, que per culpa de la pandèmia es va quedar sense feina i va tenir clar que «era molt millor mirar negocis en actiu», ja que fer-ho des de zero ho veia molt més complicat. L’Elisenda té l’objectiu de potenciar i fer més visible la botiga i està pensant a fer una aposta important en màrqueting digital i xarxes socials.