Back to top

Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària

Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària

Girona Excel·lent és un segell de qualitat agroalimentària amb caràcter biennal, que promouen la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç per ressaltar els monuments gastronòmics més destacats de les comarques gironines. Tots els productes escollits s’elaboren cent per cent a les comarques gironines i han estat seleccionats mitjançant tastos a cegues per especialistes de cada àmbit. Cada tast ha tingut un jurat de cinc membres, que s’han reunit en cinc escenaris: l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, la Masia del Celler de Can Roca, el centre Maram de l’Escala, l’IRTA de Monells i l’Escola d’Hostaleria de Figueres.

Un dels objectius del segell és impulsar, fomentar i difondre en l’àmbit estatal i internacional els productes agroalimentaris

gironins de la més alta qualitat. Perquè un producte pugui optar a aquesta distinció és una condició indispensable que s’elabori cent per cent a les comarques gironines i que les empreses i els artesans que el comercialitzen estiguin establerts a la demarcació de Girona.

Un total de 42 productes lluiran el segell Girona Excel·lent durant els pròxims dos anys. Dels productes que figuren a la llista, quatre ho són de ple dret des de la primera edició, els productes estables. Els altres 36 productes de 25 empreses diferents van ser escollits al mes de juliol durant els tasts a cegues esmentats, un per cada família de productes seleccionats: anxoves, arròs, foie gras, oli, vins, begudes locals, làctics i conserves de fruita i almívars.