Back to top

Jornada formativa amb entitats del tercer sector social per dotar-les d’eines per accedir al finançament europeu

Jornada formativa amb entitats del tercer sector social per dotar-les d’eines per accedir al finançament europeu

Jornada organitzada conjuntament entre la Diputació de Girona, la Coordinadora d’ONG Solidàries de les Comarques Gironines i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines

 

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona va ser escenari aquest dijous de la jornada «Finançament europeu: una oportunitat per a cooperatives i entitats socials, culturals i ambientals». La van organitzar conjuntament la Diputació de Girona, a través del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, la Coordinadora d’ONG Solidàries de les Comarques Gironines i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines. L’objectiu era donar resposta a la necessitat d’informació de les entitats i empreses del tercer sector social per poder accedir als ajuts europeus i, d’aquesta manera, impulsar la seva activitat.  

En aquesta línia, la jornada va centrar-se a explicar-los quines són les fonts de finançament europees disponibles, i especificar-ne les particularitats i les vies per presentar-s’hi. L’interès va motivar que més d’una quarantena d’entitats de l’economia social i solidària hi participes. 

El programa comptava amb l’expertesa de professionals que van explicar la seva experiència i van donar-los eines que els poden ser útils. En la primera part, més genèrica, s’hi van donar a conèixer el funcionament dels fons europeus i els elements bàsics que s’han de tenir en compte per presentar-s’hi.  

Posteriorment, en una part més específica, hi van prendre part entitats expertes en els sectors cultural, ambiental i d’acció social i cooperació —la cooperativa Alquimia Social i les consultores BLink i Laura Quintana—, i organitzacions amb experiència pràctica en la sol·licitud de fons europeus. És el cas de la cooperativa Nyam Nyam, la Fundació Emys i la Fundació Campus Arnau d’Escala.  

Es va fer incís en els tipus de programes de finançament, el funcionament de les convocatòries, els requisits per presentar-s’hi i els terminis de les diferents convocatòries en cadascun dels sectors. Aquestes informacions es van reforçar amb una part més pràctica, en la qual es van exposar les principals dificultats i consells per sol·licitar el finançament europeu.  

La jornada es va tancar amb les intervencions de la Fundació Girona Regió del Coneixement, integrada per l’Ajuntament, la Cambra de Comerç, la Diputació de Girona i la Universitat de Girona, juntament amb la Unitat de Negoci Internacional (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya, que van donar a conèixer els agents de suport a l’hora d’accedir als fons europeus.  

Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa d’emprenedoria «CO-CREIX» i compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.