Back to top

Finestreta Única Empresarial (FUE)

Finestreta Única Empresarial (FUE)

 

La Finestreta Única Empresarial (FUE) és el punt de referència únic dels emprenedors, empresaris i intermediaris en la seva relació amb l’Administració.

La diputació de Girona participa en el grup de treball integrat per les 4 diputacions catalanes, la Generalitat de Catalunya i les entitats municipalistes amb la voluntat d’implantar la FUE a tota la demarcació.

Iniciat l’any 2011, el Pla per a la Implantació de la FUE es va pensar per reduir les càrregues administratives a les empreses, homogeneïtzar els requisits per legalitzar una activitat econòmica i oferir un portal únic de relació entre administració i empreses, professionals i intermediaris.  S’ha aprovat la llei de facilitació de l’activitat econòmica, pionera a Europa en l’àmbit de la facilitació, que aplica el principi “Only Once” pel qual empreses i emprenedors només hauran d’aportar una única vegada les seves dades en tots els seus tràmits amb totes les administracions. A més, introduirà un sistema d’informació interoperable de manera que l’empresariat només hagi d’aportar les dades una única vegada.

 

Enllaços d’interès:

Llei de Facilitació de l’activitat econòmica

Decret de reglament de la Llei de Facilitació de l’Activitat Econòmica

Recursos associats amb la Llei de Facilitació de l’activitat econòmica, així com documents explicatius d’alguns circuits dels diferents tràmits sectorials i municipals que afecten a les activitats econòmiques.

Tràmits FUE municipals

Cerca guiada de tràmits

Ajuntaments adherits a la FUE