Back to top
 

Conte de comerç:

La Laura descobreix La Selva

Més informació

Qui organitza l’esdeveniment?

La Federació de Comerç de la Selva es va crear l’any 2002 amb l’objectiu d’unir i reforçar el teixit comercial dels municipis de la Selva interior, tot mantenint la seva identitat i potenciant la creativitat comuna.

Està formada pels municipis d’Arbúcies, Breda, Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils i Vidreres. En total, en formen part 700 associats.

Com funciona?

Es tracta d’un conte per pintar, pensat per a nens i nenes de cicle inicial (està escrit amb lletra lligada perquè sigui apte per a primers lectors). Conté històries relacionades amb festes populars. Així, Arbúcies dona a conèixer Les Enramades; Breda, la Fira de l’Olla; Caldes de Malavella, la Fira de la Malavella i la història de la seva bruixa; Sils, la tradició del pa i l’empenta; Vidreres, el Ranxo, i Sant Hilari Sacalm, les Guilleries i les llegendes de bandolers.

El llibre es va presentar a les diverses poblacions aprofitant les festes que hi apareixen, o altres esdeveniments comercials, i la presentació va comptar amb la implicació de les associacions de comerciants locals. La comunicació de la campanya es va fer amb una imatge comuna (pòster i altres suports), però personalitzada per a cada poble.

Objectiu

Aprofitar els atractius culturals i les festes populars dels municipis per donar a conèixer el valor del comerç local, i transmetre als més petits la importància del model de comerç de proximitat.

Valor afegit

El projecte, que inicialment s’adreçava als més petits, ha tingut una acollida positiva i inesperada als geriàtrics de la comarca, on el conte ha permès a la gent gran pintar les històries del seu poble i dels municipis veïns.

Conclusions/Valoracions

L’experiència generada arran de la iniciativa ha superat les expectatives; els municipis s’han sentit molt identificats amb el personatge que reivindica la tradició local i els comerços s’han sentit protagonistes. No oblidem que la Laura, el personatge, va a comprar al comerç de la comarca.

La Laura descobreix La Selva
La Laura descobreix La Selva
La Laura descobreix La Selva