Back to top
 

Municipi

El taller dels sastres

Més informació

Qui organitza l’esdeveniment?

L’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG , promou la iniciativa per tal de reactivar l’activitat a la zona del carrer dels Sastres, al nucli antic d’Olot, amb la col·laboració de l’Associació La Iera.

Objectiu

La finalitat de la iniciativa és vertebrar activitats permeables amb l’entorn i amb aparadors vius. Els negocis que s’obrin com a resultat del projecte s’han de coordinar entre ells i crear un equip, i tindran la responsabilitat, conjuntament amb els veïns, comerciants i associacions com La Iera, de donar vida al barri. D’aquesta manera hauran d’organitzar, com a mínim dues vegades l’any, algun acte públic coincidint amb la festivitat de Sant Lluc, Nadal, la primavera, etc.

Valor afegit

Es reactiva tota la zona gràcies a la recuperació i la dinamització dels locals buits i l’arribada d’activitats comercials, artístiques i culturals de caràcter singular. D’aquesta manera es pretén donar visibilitat als estudis de l’Escola d’Art i FP, encarregats de dinamitzar els aparadors buits, alhora que es revitalitza el carrer i es dona resposta a noves maneres de vida (cooperació, economia circular, projectes col·lectius, etc.).

Com funciona?

L’Ajuntament d’Olot cedeix uns locals situats al voltant del carrer dels Sastres per a professionals vinculats al sector cultural, artístic, artesà i de comerç tradicional i de proximitat que ho sol·licitin. El lloguer d’aquests locals, que actualment estan en desús, és a un preu més assequible i per un termini màxim de tres anys.

Els projectes han de ser de caràcter cultural, artístic, artesà i tradicional, tot i que també es promouen activitats socials i culturals o cursos d’aprenentatge de l’ofici. Les activitats a impulsar poden ser molt diverses: joieria, fotografia, gravat, confecció, vidres i ceràmica, espai cosidor, elaboració artesanal d’aliments… S’exclouen expressament les activitats vinculades a la restauració.

Les persones interessades a participar-hi cal que consultin el plec de clàusules i facin arribar la seva sol·licitud a l’Ajuntament d’Olot. Han de presentar la seva proposta de pla de negoci i, en cas que siguin seleccionats, disposaran d’un servei de guiatge i assessorament.

Conclusions/Valoracions

L’any 2018 es van posar en marxa tres negocis: el Taller 1/30, especialistes en disseny i estampació en serigrafia; L’Atelier, dedicat a tallers de costura i d’altres relacionats amb el món dels fils i les agulles, i A Verd.deGris; dedicat a la restauració de mobles, tapisseria, creació de petits objectes, confecció de coixins i elements de roba per a la llar.

L’any 2019 s’inicia la segona fase.

taller de sastre 5
el taller dels sastres
taller de sastre 3